Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ключа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ключа

Колеги, от два ключа вече с нито един не мога да отключа колата, т.е. не мога с бутона.Преди година ми се прецака единия, сега втория и само механично отключвам.Гледам в ebay се продават такива ключове, но не знам възможно ли е да се върже към алармата и централното новия.Ако някои е правил подобна операция нека сподели
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Сигурно ли е, че не е проблема в калпава батерия на ключа? Не е зле да провериш за лоша електрическа връзка в приемника на дистанционното, който се намира под третия стоп.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз съм така от както взех колата, не ми се разглобява отзад. Ключа изпраща сигнали, но колата не се отключва.

Comment

Въобще не свети диода на ключа.Отворих го, нови батерии, никаква реакция.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
          Аз съм така от както взех колата, не ми се разглобява отзад. Ключа изпраща сигнали, но колата не се отключва.
          Развиват се само 2 винтчета, които държат третия стоп, тои се сваля и под него е приемника.

---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 11:16 ----------

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
          Въобще не свети диода на ключа.Отворих го, нови батерии, никаква реакция.
          Независимо, че батерията е нова, добре е да се премери напрежението и както е поставена. Може да има студена спойка и трябва да се провери дали самият бутон действа.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако си с този ключ проблема е в бутона
            аз го смених и си работи
            Attached Files
            sigpic
            Alfa Romeo 166 V6 Turbo
            FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

Първоначално публикувано от tahi Покажи съобщение
              Ако си с този ключ проблема е в бутона
              аз го смених и си работи
              С този съм колега.А как го смени тоя бутон?

Comment

продават се само бутоните (като резервна част)
                имаше ги в ebay но аз си взех от един магазин за електроника в София на ул.Екзарх Йосиф

после запояваш и си ти

---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:42 ----------

просто бутона е сложен на много глупаво място и при много натискания се разпоява (в лошия случай се кърти с пистата под него) тогава няма ремонт или поне не дълготраен !!!

---------- Post added at 12:49 ---------- Previous post was at 12:46 ----------

ето ти и линк

http://www.ebay.it/itm/interruttore-...item1e7649b260
                Last edited by tahi; d.m.y г., 12:52.
                sigpic
                Alfa Romeo 166 V6 Turbo
                FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

Моят бутон също е за смяна защото се движи много мазно а не с прицъкване Обиколих целият град но не намерих такъв за смяна и карам със старият
                  ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Проблемът е в гумения бутон - закъсва се и влизат мизерии в малкото бутонче под него. Почисти го с едно памуче и спирт и ще видиш, че ще тръгне. Аз си сложих нов маншон от ибей излезе към 25лв с доставката и вече 2г нямам никакви проблеми
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Значи, намерих я тая джиджавка под стопа, обаче как да разбера дали е в нея проблема? Кое по пътя може да е дало фира? Ето и снимки какво представлява:
                      Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                        Значи, намерих я тая джиджавка под стопа, обаче как да разбера дали е в нея проблема? Кое по пътя може да е дало фира? Ето и снимки какво представлява:
                        Така както е изключен приемника, дай накъсо пинове 5 и 6 от буксата, която е на кабела:

(при затворени врати) и виж дали централното ще заключи. Ако заключи, изчакай 10 секунди и отново дай накъсо същите пинове и виж дали ще отключи.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Утре ще пробвам, понеже затворих вече сергията . Тъкмо ще си взема от работа контактния спрей.

Comment

да не отварям нова тема...

Моят ключ е от тия с трите копчета. Копчето за багажника обаче вече се накъса. Някой има ли идея откъде мога да си намеря такъв ключ, този да го оставя резерва или поне обвивка за него, да я сменя?
                            AR 166 2,4 jtdm
                            NT II 2,7 tdi
                            Peugeot 206 1,1
                            AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Няма никъде и не може да се замени.А всички си ги продават с екуто което е малоумно
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X